Üdv Gólya! – Elnöki köszöntő

Kedves Gólya, kedves újdonsült Hallgatótársam!

Engedd meg, hogy Én is gratuláljak Neked a sikeres felvételihez a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzat azaz a Rejtő HÖK nevében! Nagyon jól döntöttél amikor ezt a szakot választottad, hiszen egy családias hangulatú, kis közösség megbecsült tagja leszel.

Szeptember 4.-én a Regisztrációs héten, a beiratkozás alkalmával, egy új korszak és időszámítás veszi kezdetét az életedben, egyetemista leszel! Ez azt jelenti, hogy az elkövetkezendő néhány év lesz életed egyik legmeghatározóbb és legszebb időszaka, kemény tanulással és rengeteg szórakozással, bulival. A lehetőségek tárháza adott lesz, Neked csak élni kell vele, légy a hallgatói közélet aktív szereplője, élj aktív egyetemi életet, csatlakozz egyetemi és kollégiumi hallgatói körükhöz, ahol társaiddal együtt a közös érdeklődés iránt hódolhattok. Számtalan szakmai, kulturális, sport, szórakoztató, egyetemi és kari rendezvény közül választhatsz mind például a Reghét Fesztivál, Rejtős Gólyák Ismerkedős Napja azaz REGIN, Kori Party, Felezőbál, ÓE Napok 2018 perc mozgás, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő bulik, Gólyahajó, Gólyabál, KIN kupa Ezekről a rendezvényekről bővebben a kari HÖK honlapján és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat honlapján olvashatsz. Gyere el és tapasztald meg milyen érzés a rendezvények által is Óbudai Egyetemistának lenni!

Azonban a szórakozás mellett a tanulásra is kiemelt hangsúlyt kell fektetned, az első félév minden új hallgató számára kihívással teli. Teljesen más, mint a gimnázium, középiskola, bele kell tanulni, meg kell szokni, meg kell ismerkedni az oktatókkal és a NEPTUN rendszerrel is. De pánikra semmi ok Mi a kari Hallgatói Részönkormányzat, a Rejtő HÖK azért vagyunk, hogy segítsünk számodra. Feladatunk a rendezvények szervezése mellett, hogy képviseljük az érdekeid a tanáraid, a Kar, az Egyetem vezetése előtt. Bármilyen problémád adódik tanulmányaid során azt Nekünk jelezve, Mi segítünk magoldást találni rá! Ezért minden félév elején pályázatot írunk ki és felkérünk minden hallgatói csoportot, benneteket is, hogy válasszatok magatok közül egy érdekvédelmi képviselőt azaz Érdekvédelmi Felelőst, aki a csoporton belül a kisebb problémákat igyekszik megoldani, valamint rajta keresztül hozzánk a kari HÖK elnökség tagjaihoz is eljutnak a problémák, így tudunk segíteni. Ez nagyon fontos része az egyetemi éveidnek, ezért kérlek rá, hogy ha problémád akad elsősorban Nekünk jelezd az Érdekvédelmi Felelősödön azaz az ÉF-en keresztül, vagy elérhetőségeinken személyesen az elnökségnek. Amennyiben Te magad is szeretnél segíteni hallgatótársaidnak és alakítani a hallgatói közéletet, akkor majd a félév elején pályázz ÉF-nek, légy tagja egy jó hangulatú, fejlődő csapatnak és ezáltal minden információt tudj meg elsőkézből!

Továbbá szeretném felhívni figyelmed a hátoldalon lévő fontos információkra, itt találhatod meg a szakodnak megfelelő Facebook tanulócsoportot, a Rejtő HÖK facebook és weboldalát, valamint az elnökségi tagok elérhetőségeit, akiket keress bátran, állunk rendelkezésedre!

Végezetül az egyetemista léted első két rendezvényét szeretném figyelmedbe ajánlani a Gólyatalit és a Góyatábort! Gyere el velünk és szórakozz egy nagyot, ismerd meg évfolyamtársaidat és felsőbbéves hallgatótársaidat, akik szívesen válaszolnak kérdéseidre és segítenek tanulmányaid során, hogy sikeresen abszolválj minden kihívást!

Budapest, 2017.07.26

Gál Csongor

RKK HÖK Elnök

 


Fontos információk:

Rejtő HÖK Elnökségi tagok és elérhetőségei:

Gál Csongor:  Elnök  gal.csongor@hok.uni-obuda.hu  +36202487978

Papp Zsolt:  Alelnök  papp.zsolt@hok.uni-obuda.hu  +36304119622

Derék Zoltán:  Érdekvédelmi Ügyekért Felelős Elnökségi Tag  derek.zoltan@hok.uni-obuda.hu  +36704269071

Füzér Zsófi:  PR. – és Rendezvényes Ügyekért Felelős Elnökségi Tag  fuzer.zsofi@hok.uni-obuda.hu  +36302764591

Keressetek bátran bennünket!

 

Fontosabb linkek, csoport linkek:

 • Rejtő HÖK Facebook oldal:

https://www.facebook.com/rkkhok/

 • Rejtő HÖK Instagram oldal

https://www.instagram.com/rejtohok/

 • Rejtős Gólyák 2017 Facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/rkk17

 • Ipari Termék és Formatervező Mérnök szakos Facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/itf17

 • Könnyűipari Mérnök szakos Facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/kip17

 • Környezetmérnök szakos Facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/kip17

 • Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Facebook oldal:

https://www.facebook.com/ObudaiEgyetemRKK

 • Gólyatábor weboldal:

http://www.krfgt.hu/

 • Gólyatábor Facebook csoport:

https://www.krfgt.hu/csoport

 • Egyetemi szabályzatok oldala:

http://uni-obuda.hu/uj-szabalyzatok

 • Egyetemi Hallgatói Önkormányzat weboldala:

http://hok.uni-obuda.hu/

!!!GólyaGuide!!!

Ez egy olyan, a Rejtő HÖK által készített, kb 20 oldalas dokumentum, mely tartalmazza a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, hasznos információkat számodra! Mindenképpen olvasd el, ha könnyebben akarod kezdeni az egyetemet. Az alábbi linken érhető el: https://rkkhok.hu/gy-i-k Felhívjuk figyelmedet, hogy a szabályzatok folyamatosan változnak, mi is igyekszünk aktualizálni a dokumentumot, de mindig a hatályban lévő szabályzatok a mérvadóak!

 

Érdekvédelmi Felelős Választás

Az Érdekvédelmi Felelős olyan hallgatótársad vagy csoporttársad, akihez fordulhatsz tanulmányaid során probléma esetén, érdekeidet képviseli a tanáraid és a kari vezetés előtt, illetve szorosan együttműködve a HÖK elnökségével igyekszik jobba tenni egyetemi éveidet. Amennyiben Te is szeretnél aktív hallgatója lenni az egyetemi közéletnek és első körből értesülni az információkról, akkor a félév elején jelentkezz ÉF-nek! További információkért bátran kérdezz bennünket rókákat és az elnökséget!